Webinar

Lancering af Strategi for Danmarks Teknologiske Diplomati 2021-2023

On-demand

Vi er blot en måned inde i 2021, men allerede nu tyder alt på, at teknologiudviklingen ufortrødent vil fortsætte i højt tempo, og at teknologipolitiske spørgsmål vil stå højt på både den nationale og internationale dagsorden i de kommende år. Der er meget på spil, for teknologien har aldrig haft større indflydelse på vores hverdag, vores velfærdssamfund samt vores muligheder for at gøre vores værdier og interesser gældende i verden. 

Derfor vil udenrigsminister Jeppe Kofod præsentere den nye Strategi for Danmarks Teknologiske Diplomati 2021-2023 onsdag d. 10. februar kl. 14:30 sammen med tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen. 

Strategien vil lægge op til, at Danmark internationalt skal arbejde for en mere ansvarlig, demokratisk og tryg teknologiudvikling. Vi vil sikre, at demokratisk valgte regeringer kommer tilbage i teknologiudviklingens førersæde og kæmpe for, at de digitale spilleregler tager udgangspunkt i demokratiske værdier og menneskerettigheder. 

Med den nye strategi vil vi sætte et solidt dansk aftryk på den rivende globale teknologiudvikling og sikre, at Danmark høster fordelene ved teknologiudviklingen, samtidig med at vi håndterer udfordringerne på fornuftig vis.