Webinar

Udenrigsministerens anden Eigtvedsdialog

Cancelled

Hvordan sikrer vi en retfærdig og grøn genopretning i EU til gavn for klimaet og dansk eksport?

Tid: Fredag den 6. november kl. 11.30-14.30

Sted: Eigtveds Pakhus

Efter intense maratonforhandlinger blev EU’s stats- og regeringschefer i juli enige om et budget for de kommende syv år og en genopretningsfond på 750 mia. euro, der skal genstarte vækst og jobskabelse i EU. At det lykkedes at indgå en aftale viser, at EU kan levere løsninger under vanskelige omstændigheder. EU står dog også over for en stor opgave de kommende år med at sikre, at en effektiv og retfærdig genopretning går hånd i hånd med en ambitiøs grøn omstilling. Udenrigsministeren stiller med et debatarrangement d. 6. november 2020 ind på, hvordan den grønne omstilling kan accelereres på en måde, der sikrer den sociale balance og skaber nye, grønne jobs og investeringer til gavn for EU’s økonomiske genopretning og genstarten af dansk eksport. 

Arrangementet er den anden af i alt tre såkaldte Eigtvedsdialoger, der løber af stablen over efteråret. Eigtvedsdialogerne har til formål at styrke den danske europapolitiske debat, der alt for længe handlet for meget om for eller imod EU og for lidt om, hvilket EU, danskerne ønsker at være medlem af. Drøftelserne vil blandt andet kunne spille ind i den kommende konference om Europas fremtid, der er lanceret af kommissionsformand von der Leyen, og som over en toårig periode skal give input til, hvordan EU-samarbejdet skal se ud i fremtiden. 

Arrangementet vil blive gennemført i fuld overensstemmelse med gældende COVID-19-restriktioner. 

Program

12.45:
Udenrigsministeren byder velkommen

Margrethe Vestager, ledende næstformand og konkurrencekommissær: Vejen mod en grøn og digital omstilling

Connie Hedegaard, formand for Concito og fhv. EU-kommissær: Tre svære ”must win battles” på vejen mod et grønt Europa

Lars Andersen, direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: Hvordan sikres det, at den økonomiske genopretning i EU bliver både grøn og retfærdig?

13.10 : Q&A

14.00 : Nadia Calviño, Spaniens vicepremierminister og økonomiminister: Retfærdig og grøn genopretning i EU set fra Spanien (engelsk) 

14:10 : Q&A (engelsk)

14.25 : Afrunding ved udenrigsministeren